Activiteiten

Beleving van de seizoenen

Niets in ons leven is zo herkenbaar als de verschillende seizoenen waarin wij leven. Samen met de kinderen willen wij genieten van alles wat de seizoenen ons te bieden hebben. Kastanjes, bladeren, wind, vruchten, bloemen, zonnestralen, stenen, schelpen, takjes en aarde. Op deze manier kunnen wij met de kinderen de wereld verkennen. Dit doen wij door dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan. Door buiten te zijn geven wij hen de kans om de verschillen in de seizoenen zelf te ervaren. We zingen liedjes en luisteren met elkaar naar mooie verhalen. Tijdens onze knutselactiviteiten gebruiken wij vaak natuurlijke materialen.

Rode wangetjes

We hechten er veel waarde aan om dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan, zodat zij de verschillende seizoenen echt kunnen ervaren. Zon, warmte, kou, wind, sneeuw, regendruppels en vallende blaadjes.

Elke dag trekken we erop uit naar bijvoorbeeld het park, de speeltuin of de kinderboerderij. Er is niets zo heerlijk om daarna weer terug te rijden met een bolderkar vol kinderen met rode wangen!