Feest!

Stilstaan bij belangrijke momenten

Er zijn zoveel mooie dingen om samen te vieren. Verjaardagen, geboorte van een broertje of zusje, Sinterklaas, Kerstmis en ook Pasen.

Ook staan we stil bij het afscheid dat kinderen nemen van Kindertijd. Vaak omdat zij vier jaar oud worden en naar de basisschool gaan maar soms ook door bijvoorbeeld een verhuizing naar een nieuwe stad.

De verjaardagen van de kinderen vieren we op een voor hen herkenbare manier.  De groepsruimte wordt versierd met mooie slingers en op de voordeur hangen we een zelfgemaakte verjaardagsposter. Natuurlijk zingen we bekende verjaardagsliedjes en is er een klein kadootje voor de jarige. Elk kindje krijgt een verjaardagshoed en  branden we kaarsjes met elkaar die de jarige zelf uitblaast.

Bij de geboorte van een broertje of zusje maken we met de kinderen een mooie geboorteslinger. We zingen liedjes en lezen een mooi verhaaltje voor.

Feestdagen

Sinterklaas is een waar kinderfeest. We zingen en spelen van Sint en Piet, verkleden ons, bakken pepernoten, knutselen van Pieten en Sint en ieder jaar worden er weer kadootjes gebracht. Voor elk kind een eigen cadeautje en  ook nieuw speelgoed voor op de groep!

Tijdens de kerstperiode worden de dagen steeds korter en donkerder. Binnen bij Kindertijd branden de lichtjes warm en zacht. De kinderen verkleden zich als Kerstmannetje, knutselen veel en we kijken met de kinderen naar de mooiste prentenboeken. Ieder jaar kleden we ons extra feestelijk aan en smikkelen we met de kinderen van een heerlijke kerstlunch op een mooi gedekte tafel.

Het paasfeest gaat vooral over het nieuwe leven in de natuur. Het wakker worden van de lente met al haar frisse kleuren en geuren. We zoeken in de natuur naar verstopte eieren maar zien tijdens het zoeken ook de bloempjes die ontwaken en de bomen en takken die weer in de knop staan. Onze buiten-activiteiten nemen steeds meer toe. We zijn blij dat de warmte weer langzaam terugkomt!

En uiteindelijk wordt elk kind groot en vier jaar! We staan stil bij het kindje dat de groep gaat verlaten. We vieren de vierde verjaardag en praten over de activiteiten van het kind  bij Kindertijd. Wie zijn je vriendjes, wat is het lievelingsspeelgoed van het kind en wat is het allerleukste om samen te doen. Voor elk kind maken we een prachtig fotoboek zodat het kind dat afscheid neemt een mooi aandenken heeft.