Biologische voeding

kneden

Natuurlijk gezond

Bij Kindertijd zorgen we voor gevarieerde voeding en zien wij de maaltijd altijd als een gezamenlijke activiteit. Ook de allerkleinsten worden hierbij betrokken. Eten moet leuk en gezellig zijn en natuurlijk gezond! Daarom gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten.

Wanneer alle kinderen aanwezig zijn starten we de dag met het eten van vers fruit. Voor de allerjongsten wordt het fruit gepureerd. Wij proberen zoveel mogelijk fruit van het seizoen te eten.  Alle kinderen drinken water of zeer verdunde vruchtensap. Meestal appelsap of sinaasappelsap.

Samen eten

In de middag eten we bruin brood met diverse soorten biologisch beleg en de kinderen krijgen melk, kruidenthee of water. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voedingsgewoonten van uw kind(eren). Wij vinden het dan ook belangrijk dat u die met ons bespreekt. De meeste voedingsmiddelen hebben wij standaard in huis.

Nadat de kinderen hebben geslapen of een andere activiteit hebben gedaan eten we een cracker, rijstewafel of rozijntjes. Soms ook met een beker yoghurt erbij.

Vanaf de peuterleeftijd besteden we aandacht aan eenvoudige tafelmanieren. Ook leren we de kinderen handen wassen voor de maaltijd, het kiezen van beleg en het aantal boterhammen en helpen we de kinderen met het eten met bestek.

Heeft u specifieke wensen dan horen wij die graag!

Het 'doe ff gezond' keurmerk

Consultatiebureaus, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Dordrecht-West maken aanspraak op de titel Doe ff Gezond-locatie als zij zich actief inzetten voor het bevorderen van een gezonde leefstijl van de kinderen in Dordrecht-West.

Kindertijd is ook benoemd tot 'doe ff gezond-locatie' en daar zijn wij trots op!

Lees het interview met Isabel
Kindertijd 'Doe ff gezond keurmerk'