Biologische voeding

kneden

Natuurlijk gezond

Bij Kindertijd zorgen we voor gevarieerde voeding en zien wij de maaltijd altijd als een gezamenlijke activiteit. Ook de allerkleinsten worden hierbij betrokken. Eten moet leuk en gezellig zijn en natuurlijk gezond! Daarom gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten.

Wanneer alle kinderen aanwezig zijn starten we de dag met het eten van vers fruit. Voor de allerjongsten wordt het fruit gepureerd. Wij proberen zoveel mogelijk fruit van het seizoen te eten.  Alle kinderen drinken water, (soja) melk of thee.

Samen eten

In de middag eten we volkoren brood met diverse soorten biologisch beleg en de kinderen krijgen (soja)melk, kruidenthee of water. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voedingsgewoonten van uw kind(eren). Wij vinden het dan ook belangrijk dat u die met ons bespreekt. De meeste voedingsmiddelen hebben wij standaard in huis.

Nadat de kinderen hebben geslapen of een andere activiteit hebben gedaan eten we een cracker, groenten, rijstwafel of rozijntjes. Soms ook met een beker yoghurt erbij.

Vanaf de peuterleeftijd besteden we aandacht aan eenvoudige tafelmanieren. Ook leren we de kinderen handen wassen voor de maaltijd, het kiezen van beleg en het aantal boterhammen en helpen we de kinderen met het eten met bestek.